Leuk stuk in De Heemsteder

Posted on by

Candle light dinner of ander feestje aan boord bij ‘Kapitein Nico’

Gloednieuwe salonboot in Haarlemse wateren

Heemstede – Voor Nico Tienpont is een droom uitgekomen nu zijn salonboot ‘De Heerlijckheid’ klaar is om uit te varen. Hij heeft de 12 meter lange boot zelf ontworpen. Zo heeft de boot het uiterlijk van een salonboot uit de jaren twintig maar als bouwjaar 2014. Zij biedt plaats aan twaalf passagiers en heeft een vaste opstapplaats bij het Oude Slot in Heemstede.


salonboot de Heerlijckheid
Van binnen is de boot voorzien van alle comfort zoals een volledige keuken, toilet, verwarming , televisie en een professionele geluidsinstallatie. Overal is het stahoogte en zijn er comfortabele zitplaatsen en aan de achterkant bevindt zich een ruim buitendek. Tienpont: “Ik was altijd al verknocht aan het uiterlijk van de prachtige salonboten zoals je die vaak in Amsterdam ziet varen. Nu heb ik dé ideale salonboot kunnen bouwen en wil ik mijn passie, de liefde voor het Hollandse waterlandschap delen met anderen.”
‘Kapitein Nico’ vaart naast in Heemstede, Haarlem en Amsterdam ook door ander wateren in Noord- en Zuid Holland: “De Zaanse schans met al die molens is ontzettend leuk en vanaf Heemstede zit je binnen drie uur al in Amsterdam waar je je ogen uitkijkt naar de historische grachtenpanden en de Jordaan.” De Heemstedenaar vindt het belangrijk dat zijn gasten met een hapje en een drankje optimaal kunnen genieten van de rond-

vaart. Hij verzorgt dan ook allerlei catering aan boord. Voorbeelden van te boeken rondvaarten zijn: een ‘candle light dinner’, wijnproefavond, verjaardag, huwelijksvoltrekking, personeelsuitje, vergadering, huwelijksaanzoek of een kinderpartijtje.
De Heerlijckheid dankt zijn naam overigens aan de gemeente Heemstede die vroeger ‘De Heerlijckheid Heemstede’ werd genoemd. Op de zijkant prijkt dan ook het wapen van Heemstede. Doordat de boot voornamelijk van aluminium is gemaakt weegt hij slechts 8500 kilo. De aandrijving komt van een 55 PK turbo diesel motor die volgens Tienpont ‘vrijwel fluisterstil’ is. De salonboot is dagelijks te huur voor gezelschappen van maximaal twaalf personen. Naast de vaste opstapplaats bij het Oude Slot in Heemstede aan de steiger bij de Ringvaart zijn er ook diverse andere opstapplaatsen in Haarlem en Amsterdam mogelijk.
De volledige De Heemsteder kunt u hier vinden.

Category: Uncategorized
Comments are disabled